vocht-in-knie-dikWanneer je vocht hebt in je knie wil je graag weten wat je hier aan kunt doen. Veel mensen nemen vanzelf al rust, maar als het te lang duurt is het vaak te verleidelijk om toch weer aan de slag te gaan. Dit moet je niet doen! Je moet echt de tijd nemen voor een goed herstel van je knie. Voor herstel wordt ook wel de RICE (rest, ice, compression, elevation) methode aangeraden. Het gaat hier in de eerste instantie om rust. Je moet dus rust nemen en tevens ga je gebruik maken van ijs, je kunt eventueel een compressie toepassen en dan ga je door middel van elevatie zorgen dat de bloeddoorstroming optimaal is. Je lichaam krijgt dan de kans om het probleem zelf op te lossen. Dit heeft wel een paar dagen de tijd nodig. Het is van groot belang dat je de knie een paar dagen niet gaat belasten. Als je dat wel doet dan zal het vocht in je knie alleen maar toenemen en dit wil je juist voorkomen. Neem daarom de tijd om dit toe te passen, want met deze methode kun je zelf veel doen aan vocht in de knie.

Vocht in de knie aanpakken kun je zelf

knie-met-vocht-koud-houdenJe kunt vocht in de knie vaak zelf aanpakken dus neem de tijd om te ontdekken wat je er allemaal aan kunt doen. Rusten is van belang en koelen kan ook heel goed helpen. Hoe vaak je gaat koelen per dag hangt ook af van hoeveel vocht er aanwezig is in de knie. Neem in ieder geval de tijd om er voor te zorgen dat je knie echt de nodige rust krijgt. Dit kan betekenen dat je niet al je dagelijkse activiteiten uit kunt voeren, maar je knie moet eerst goed herstellen voordat je weer optimaal aan de slag kunt. Neem de rust en gun jezelf die tijd.

Naar de dokter met vocht in de knie?

knie-rust-gevenHet is niet altijd nodig om meteen naar de dokter te gaan wanneer je vocht in je knie hebt. Wel is het is raadzaam om eerst rustig aan te gaan doen en bekijkt of het vocht dan minder wordt. Als dat zo is, zal het probleem zich waarschijnlijk voor 100% door de rust oplossen. Zo niet, dan bestaat de kans dat het vocht verwijderd moeten worden. Het is geen pretje als men het vocht uit je knie moet halen. Het is beter als het lichaam het zelf op kan lossen en daarom kun je nu dus eerst gebruik van maken de RICE methode (rest, ice, compression,elevation). Dit kun je anderen ook adviseren wanneer zij last hebben van vocht in de knie. Wellicht kunnen zij daarmee ook een ingreep voorkomen.