dikke-knie-vochtWanneer je erg veel last hebt van vocht in je knie kun je overwegen om dit te laten verwijderen. Hierbij moet je er echter wel rekening mee houden dat het geen prettige behandeling is. Op het moment dat de arts vaststelt dat je vocht in je knie hebt, kan dat erg vervelend zijn. Je weet immers dat je rust zult moeten gaan houden. Het verwijderen van vocht in je knie kun je het beste zien als een laatste redmiddel. Je wilt graag dat de stabiliteit van je been zoveel mogelijk behouden blijft. Wanneer er sprake is van vocht in de knie hoeft dat er gelukkig niet altijd voor te zorgen dat je naar het ziekenhuis moet. Het kan namelijk ook zijn dat je enkel rust moet nemen en dat het vocht dan vanzelf weer weggaat. Het heeft in ieder geval tijd nodig, zodat je lichaam tot rust kan komen en zelf het vocht kan verdrijven.

Naar de dokter met vocht in knie

naar-dokter-met-vocht-in-knieDe meeste mensen pakken eerst een paar dagen rust voordat zij met vocht in de knie naar de dokter gaan. Wanneer het vaker blijft terug komen en het gaat niet meer vanzelf over dan zal er iets moeten gebeuren. Een dokter kan dan kijken naar de oorzaak. Misschien is er iets in het dagelijkse handelen wat je verkeerd aanpakt waardoor het vocht niet goed weggaat en terug blijft komen. Misschien is er een andere reden. Zorg er daarom voor dat je hier samen met de arts goed naar kijkt, zodat je dit probleem adequaat aan kunt pakken. Voel je niet bezwaard om er mee naar de dokter te gaan, jij zit er immers mee.

Knie laten rusten

Je knie laten rusten is van belang wanneer er sprake is van vocht in de knie. Het verwijderen van het vocht is dan wellicht niet nodig. Alleen wanneer het echt te lang duurt en er teveel vocht blijft zitten zal het noodzakelijk zijn. Neem daarom de vocht-in-knie-rusttijd om eerst je lichaam de kans te geven om het zelf op te lossen. Wat kun je allemaal doen om je knie rust te geven? Een kussen onder je knie bijvoorbeeld, even geen trappen lopen, geen intensieve zware arbeid verrichten en zeker niet sporten. Hierdoor kan je knie met een paar dagen al een stuk minder dik zijn en kan de pijn minder worden. Maar helaas verloopt het niet altijd zo gemakkelijk. Dan kan het alsnog nodig zijn dat je naar de arts moet en dat hij diagnosticeert dat het vocht verwijderd moet worden. Neem echter eerst de tijd en de rust om te herstellen. Geeft de arts adviezen en volg je deze op maar wordt de knie niet dunner en de pijn niet minder? Dan zal het vocht toch op een andere manier moeten worden verwijderd.