Scootmobiel kopen op maat december 30, 2019 – Posted in: Mobiliteit, overige – Tags: , , , ,

Bij een scootmobiel kopen is er volop keuze in merken en modellen. Helaas bieden deze scootmobielen doorgaans dezelfde mogelijkheden, ze verschillen slechts in de details. Een uitzondering op deze regel is de Gomax Pride scootmobiel die je kunt kopen bij Fastfuriousscooters.nl. Deze elektrische driewieler is compleet op maat te leveren, wat voor mensen met een beperking ideaal is. Wat er allemaal te wijzigen valt, en welke mogelijkheden dit biedt kun je op deze pagina lezen.

Gomax Pride

Gomax maakt diverse voertuigen waaronder ook de Pride scootmobiel. Het betreft een elektrische driewieler die je zelf kunt opladen, tanken is dus niet nodig. Het design is modern en sportief, en lijkt daarmee zeker niet op het standaard invalidenvoertuig waar je aan denkt bij scootmobielen. Omdat het wel in de categorie invalidenvoertuigen valt heb je geen rijbewijs nodig om op de Gomax Pride te rijden.

De standaard features wijken al een beetje af van andere modellen, zo is er meer beenruimte wat het rijcomfort al beter maakt. Je kunt er tot wel 25 km/u mee rijden zodat je ook langere afstanden snel zult afleggen. In de winkel kun je de snelheid beperken tot 12 km/u voor extra veiligheid, er is ook een tussenstand voor vlot maar niet té snel rijden. Achteruitrijden is ook mogelijk, dit wordt aangegeven met een hoorbaar geluidssignaal voor extra veiligheid.

Maatwerk scootmobiel kopen

Geen enkel persoon is hetzelfde, ook gebreken verschijnen in vele gedaanten. Zo kun je gewrichtsproblemen hebben, minder kracht in de benen of juist in de handen, behoefte hebben aan een hoge of juist lage instap etc. De Gomax Pride van Fastfuriousscooters.nl is geheel op maat te leveren. Hier zijn enkele voorbeelden van maatwerk opties:

  • Voetrem: De standaard manier van remmen met de handvatten op het stuur is niet voor iedereen praktisch. Het is mogelijk om een voetrem te laten installeren zodat je veilig kunt afremmen.
  • Gas geven met duim: Draaien aan de gashendel kan zeker met gewrichtsproblemen lastig en zelfs pijnlijk zijn. Met een speciale knop kun je ‘gas’ geven met je duim, dit werkt praktisch en comfortabel.
  • Gas geven met voet: Het is ook mogelijk om een voetpedaal te laten installeren voor de acceleratie. Dat lijkt meer op gas geven met een auto. Dit kan zowel aan de linker- als aan de rechterzijde.
  • Meer comfortabele stoel: De standaard stoel is best comfortabel, maar zal niet voor iedereen ideaal zijn. De comfortstoel is beter in te stellen op individuele voorkeuren, wat zeker voor lange ritten erg aangenaam is. Zowel de rugleuning als armsteunen zijn instelbaar. De stoel is ook te draaien voor een prettige instap en uitstap.
  • Houder voor wandelstok: Personen die een scootmobiel kopen zijn doorgaans minder valide maar kunnen vaak nog wel lopen. Laat een stokhouder monteren zodat je die veilig kunt opbergen.
  • Accu: Wanneer je even naar de buurtsuper rijdt en weer terug is het niet nodig om een extra grote accu te installeren. Bij langere ritten is dit wel praktisch. Je kunt kiezen van ongeveer 50 kilometer op een lading tot wel 200 kilometer. De grotere accu is zelfs sneller op te laden dankzij de verbeterde accu technologie. Een uitneembare accu is optioneel.

Daarnaast zijn er nog kleinere opties zoals een windscherm, verwarming van de handvatten, een USB aansluiting voor de mobiele telefoon of zelfs een bijpassend beenkleed. Zo kun je een scootmobiel kopen die precies past bij de persoon die er op zal rijden. De afmetingen worden hiermee niet veranderd, waardoor je nog steeds dezelfde mogelijkheden hebt zoals rijden in de winkels die hier ruimte voor bieden.

Wil je binnenkort een scootmobiel aankopen? Kijk dan zeker naar de Gomax Pride op Fastfuriousscooters.nl.